עוגת אגסים ושטרויזל שקדים

קודם כל התנצלות.  אני יודעת שבדף הפייסבוק שלי ביקשתי מכם לבחור בין קדירת בטטות ומרשמלו לבין עוגת אגסים, ונכון שנכון להיום בבוקר הבטטות הובילו, אבל עקב המצב הבטחוני (או סתם המצב) תאלצו להסתפק בעוגת אגסים ושטרויזל שקדים וקדרת הבטטות תידחה לסוף השבוע הבא, מה גם שהתזמון יהיה יותר קרוב לת׳נקס גיבינג או בעברית צחה לחג ההודיה האמריקאי שבו מוגשת קדרה זו באופן מסורתי (אפשר לחשוב שאין לנו מספיק חגים, אז יש, אז מה, אנחנו רב תרבותיים, רחבי אופקים, מסבירי פנים ושאר יימים).

לטעמי העוגה הזו הולמת יותר את מזג האויר החורפי שהיה בסוף השבוע שעבר אבל כן כזו אני, עם הצתה מאוחרת, ועם זאת הערבים הקרירים מספקים בכל זאת הרגשה של סתיו ומתישהו בכל זאת יהיה כאן חורף.


עוגת אגסים עם שטרויזל שקדים (המקור מכאן עם קצת שינויים והתאמות)


לשטרויזל:
3/4 כוס גפרורי שקדים מולבנים
1/4 כוס קמח 
1/4 כוס דחוסה סוכר דמררה
25 גרם חמאה מומסת
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית אול ספייס

לעוגה:
1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
3/4 כפית אול ספייס
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית מלח
2/3 כוס סוכר
1/2 כוס שמנת חמוצה
1/4 כוס שמן
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1 אגס גדול או 2 קטנים מקולפים, ללא ליבה, וחתוכים לקוביות

הוראות הכנה:
חממו תנור ל - 190 מעלות.  שמנו תבנית עגולה מתפרקת בקוטר 20 ס״מ.

הכנת השטרויזל:
שימו את כל רכיבי השטרויזל בקערה קטנה וערבבו היטב עד שאחיד.  הניחו בצד עד לשימוש.


הכנת הבלילה:
בקערה ערבבו קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, קינמון, אול ספייס ומלח.  הניחו בצד.
בקערה נפרדת, טרפו ביחד סוכר, שמנת חמוצה, שמן, ביצה, ותמצית וניל.  שפכו את תערובת הסוכר  לתערובת הקמח, ערבבו עד שאחיד וחלק (אל תערבבו יותר מדי אחרת תצא לכם עוגת חנק).  שפכו את הבלילה לתבנית המוכנה.  פזרו מעליה את האגסים החתוכים.


עכשיו הזמן להשתמש בשטרויזל שהכנתם מראש.  פזרו את השטרויזל בצורה שווה על האגסים והבלילה.


אפו למשך 35 דקות או עד שקצוות העוגה חומים וקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא נקי.
קררו למשך 15 דקות בתוך התבנית ואז העבירו לצינון מלא על רשת.


הארות, הבהרות ושאר ירקות:
# את תערובת הקמח כדאי לערבב עם מזלג.  כן שמעתם נכון, מזלג. למה, כי אמרתי לכם.  הסיבה היא שהערבוב במזלג יוצר איזשהו אפקט ניפוי או לפחות זה מה ששמעתי.
# את האגסים זורים מעל הבלילה ולא מערבבים בה על מנת שלא ישקעו למטה.
# העוגה לא יוצאת גבוהה, אל פחד, זה לא שהיא לא עלתה לכם. כפי שנאמר זה לא אתם, זו היא.
# הפיכת העוגה יכולה להיות קצת מבולגנת ומלכלכת בגלל השטרויזל.  אחרי שהעוגה מתקררת הניחו קרש חיתוך על גבי השטרויזל, הפכו את העוגה ושחררו אותה מהתחתית.  הפכו אותה שוב על גבי צלחת הגשה. 

בסוף שבוע הבא קדרת בטטות ומרשמלו לכבוד חג ההודיה.  מבטיחה.  באמת.  בטוח.

תגובות

  1. אין על אגסים כמו שאמרתי

    השבמחק
  2. הי,
    נעים מאוד להכיר את הבלוג שלך :)
    הכל ממש מעורר תיאבון אבל העוגה הזאת פשוט שבתה את ליבי, ובדיוק כאשר הגיעה אליי לאחרונה כמות אגסים מטורפת במשלוח היישר מהחקלאי המשפחתי.
    בטוח שהיא תנוסה ממש בקרוב.

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף שקפצת לבקר. אני אשמח לשמוע איך יצא לך. אצלנו העוגה חוסלה תוך פחות מיום.

      מחק

הוסף רשומת תגובה