טראפלס שוקולד, בננה וחמאת בוטנים

באמת שלא התכוונתי.  לא התכוונתי להכין טראפלס טבעוניים.   באמת הייתי משוכנעת שהמצרך היחיד שחסר לי להכנת הטראפלס הוא בננה.  אז בדרכי הביתה קניתי בננה.  אחת.  וזהו.



ואז גיליתי שלי, מלכת החמאה והשמנת המתוקה שקונה אותן בכפולות של ארבע או חמש, אין טיפת שמנת מתוקה לרפואה בבית.



אז מאלתרים ולא מוותרים, כי איך אחרי המאמץ העצום שעשיתי בעשר בלילה לקנות בננה, אחת, וזהו, אני אוותר על הכנת הטראפלס? אז אלתרתי.  עם קרם קוקוס ויצא לא פחות נהדר.



טראפלס שוקולד בננה חמאת בוטנים

המצרכים:
200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו או יותר
1/2 כוס חלב/קרם קוקוס (17% שומן או יותר)
1/2 כוס בננה מעוכה בערך מבננה אחת בינונית
1/2 1 כפות חמאת בוטנים טבעית
200 גרם שוקולד מריר לציפוי
2 כפיות שמן צמחי

ההכנה:
קצצו 200 גרם שוקולד מריר ושימו בקערה.
בסיר קטן חממו את חלב הקוקוס רק עד לסף רתיחה.
שפכו את חלב הקוקוס על השוקולד הקצוץ והמתינו כשתי דקות.
ערבבו את השוקולד וחלב הקוקוס עד לקבלת תערובת אחידה.
העבירו את תערובת השוקולד למעבד מזון, הוסיפו את הבננה המעוכה ואת חמאת הבוטנים ועבדו עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
שפכו את התערובת לתוך קערה שמרופדת בניילון נצמד וכסו אותה בניילון נצמד גם מעל.
הכניסו לקירור לכשלוש שעות או אפילו למשך הלילה עד להתייצבות.
גלגלו לכדורים והניחו אותם על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה.  הכניסו למקרר למשך שעתיים נוספות.
על גבי אמבט מים המיסו את השוקולד שנותר לציפוי.  הוסיפו 2 כפיות שמן צמחי וערבבו היטב.
בעזרת מזלג, צפו את כדורי הטראפלס שהכנתם.  נערו עודפי שוקולד מומס והניחו על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה.
הכניסו למקרר עד שהשוקולד יתקשה לפני שאתם מעבירים את הטראפלס המוכנים לכלי הגשה, בערך כשעה.



הערות והארות:
# כמובן שניתן להכין עם שמנת מתוקה במקום חלב קוקוס אבל טעם הקוקוס לא מורגש בטראפלס.
# תוכלו להשמיט את חמאת הבוטנים מהמתכון ותקבלו טראפלס שוקולד ובננה.
# כדי לקצר תהליכים אני מאמינה שניתן יהיה להכניס את הטראפלס לשעה למקפיא במקום זמן הצינון במקרר.
# הטראפלס נשמרים במקרר כשבוע ימים או עד חודש בהקפאה.

תגובות

  1. נשמע מעולה וטעים !!!

    השבמחק
  2. הכנתי. לא מומלץ.

    השבמחק
  3. וואו זה מעולה! טבעוני, טעים וקל להכנה! תודה!

    השבמחק
  4. הכנתי כמה פעמים וזה אש ממש!

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה