גלידת צ׳אי ללא מכונה

היי אתם, זוכרים את בעיית הדחיינות הקלה שיש לי? זאת שהמנטרה המרכזית שלה היא אל תדחי למחר מה שאת יכולה לדחות למחרתיים (או לשבוע הבא או עד שאין ברירה).  למה אני מספרת לכם את זה אתם שואלים? כי החודש באמת השתדלתי להתגבר עליה ולהיות מוכנה זמן רב מראש עם המתכון שלי לאתגר החודשי של מנטקה.

בקיצור?! לא הלך לי.



אני יכולה לספר לכם שבדרך...

הצלחתי להרוג שמנת מתוקה במהלך הנסיונות שלי להכין את הגלידה הזו (אל תשאלו איך, אני לא מתכוונת לענות, אוי הבושה...).


אפיתי עוגת חתונה טבעונית שהכנתה גרמה לי להיות ערה במשך 43 שעות רצוף.



ארגנתי מסיבת סוף שנה, וארוחת בוקר משותפת להורים ולילדים לסוף השנה, ומתנות סוף שנה בגן של הנסיכה (עם יד על הלב ואקדח על הרקה אין סיכוי בעולם שאני אתנדב פעם נוספת לוועד הורים).

ואחרי כל זה, המקפיא שלי החליט להתאבד יומיים אחרי שסוף סוף הכנתי את הגלידה (או במילים אחרות, הסאגה שלי עם מוצרי חשמל ביתיים נמשכת, ע״ע תנור) ושניה לפני שצילמתי לכם אותה.

איכשהו, כנגד כל הסיכויים, יצאה לי גלידה בטעם צ׳אי רכה, אוורירית וטעימה.  עזרה, טעמה ודגמנה: הנסיכה.



גלידת צ׳אי ללא מכונה

המצרכים:
5 תיונים בטעם צ׳אי
3/4 כוס מים רותחים
1 פחית חלב מרוכז
2 כפות אייריש קרים
1/2 כפית mixed spice
500 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה

אופן ההכנה:
הניחו את התיונים בכוס ושיפכו מעליהם את המים הרותחים.  השרו את התיונים בתוך המים החמים למשך 5 דקות. הוציאו אותם וסחטו אותם מהנוזלים שנותרו (זהירות, רותח).  המתינו עד לקירור מלא.
בקערה ערבבו בעזרת מטרפה ידנית את החלב המרוכז, האייריש קרים, התה שהתקרר וה - mixed spice.
בקערה אחרת הקציפו את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
קפלו את הקצפת לתערובת החלב המרוכז בשלושה סבבים עד שאחיד.
העבירו לכלי שטוח יחסית, עדיף אחד שעשוי מנירוסטה (למשל תבנית אינגליש קייק).
הקפיאו את התערובת מכוסה, לשש שעות לפחות או למשך הלילה לפני ההגשה.



הערות והארות:
# הפוסט הזה משתתף באתגר הבלוגרים של מנטקה, כחומר ביד הבלוגר.  חומר הגלם הוא כמובן גלידה.  קיפצו לראות מה עשו שאר הבלוגרים שלנגד עיניהם עמדה המטרה הדגולה לדאוג לכם לקיץ קריר וטעים.
# אני השתמשתי בתה צ׳אי מסאלה של חברת פומפדור.
# אם גם לכם מתחשק גביע גלידה צבעוני, הרעיון לקוח מכאן .

תגובות

  1. תשובות
    1. # mixed spice הוא תערובת תבלינים שכוללת קינמון, אגוז מוסקט ופלפל אנגלי, ויכולה להכיל גם ג׳ינג׳ר וציפורן. אפשר להכין לבד בבית.

      מחק
  2. הגלידה נראית מעולה, הגביעים הצבועים מקסימים ונראים כאילו נלקחו מתוך אגדה, הנסיכה נסיכתית ומהממת ולגמרי נלקחה מתוך אגדה, ואת גיבורת על.
    אה, והעוגה. הו העוגה. כה יפה.

    השבמחק
  3. נשמע סוף הדרך

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה