מוקטייל מלפפונים, דבש ונענע

התחלתי לשתות את הירקות שלי!
בעיקר בגרסת מוקטייל מלפפונים, נענע ודבש.  שדרגו לגרסה מבוסמת למבוגרים שביניכם.


מוקטייל מלפפונים, נענע ודבש

המצרכים:
6 מלפפונים גדולים מקולפים וחתוכים גס
1 כוס מיץ לימון סחוט טרי (בערך משלושה לימונים גדולים)
1/2 כוס דבש
1/2 כוס מים
3 גבעולי נענע
2 כוסות קרח

אופן ההכנה:

סירופ דבש נענע - בסיר קטן על אש בינונית שימו מים, דבש וגבעול אחד של נענע.  הביאו לרתיחה תוך כדי ערבוב והסירו מן האש. השאירו בצד עד לצינון מלא. היפטרו מגבעול הנענע.
רסקו את המלפפונים דק דק בבלנדר או מעבד מזון.
העבירו את רסק המלפפונים למסננת שמרופדת בחיתול בד ומונחת מעל קערה.
הניחו לנוזלים לטפטף כחמש דקות ואז בעדינות בלי לתת לרסק לברוח מתוך בד החיתול סחטו את שאר הנוזלים לתוך הקערה. היפטרו מהעיסה שנשארת בתור הבד.
תתקבל כמות של שתי כוסות מיץ מלפפונים.
העבירו לקנקן, הוסיפו את מיץ הלימון, סירופ הדבש המצונן, הקרח ויתרת הנענע.  ערבבו היטב והגישו מיד.

הערות והארות:
# סירופ דבש גרסה לעצלנים, הכינו במיקרוגל בקערה מתאימה ערבבו כל 20 שניות עד שהנוזל רותח.  צננו היטב.
# לטיבעון המתכון השתמשו בסירופ אגבה במקום בדבש או הכינו סירופ סוכר בכמויות שוות 1/2 כוס סוכר על 1/2 כוס מים וגבעול נענע, הביאו לרתיחה והסירו מהאש עד לצינון מלא.
# לגרסה למבוגרים, הוסיפו אלכוהול לטעמכם.  וודקה, ג׳ין, מרטיני ביאנקו.  הכל הולך.

יום עצמאות 66 שמח לכם

תגובות