איטון מס קרם יוגורט דבש ורימונים

ראש השנה מתקדם בצעדי ענק ואני ממשיכה בפרויקט בראנץ' ראש השנה שלי, והפעם הרימון, עם קינוח ששאוב מהמטבח הבריטי.  בגדול ETON MESS הוא קינוח שמורכב משברי מרנג, קצפת ופירות יער.  כאן החלפתי את פירות היער ברימון ובמקום קצפת הכנתי קרם יוגורט קליל יותר.

 
איטון מס קרם יוגורט דבש ורימונים

המצרכים:

למרנג:
2 חלבונים בטמפרטורת החדר
1/4 כפית מלח
1/2 כוס סוכר דק

לקרם היוגורט:
2 גביעים (260 מ"ל) יוגורט יווני
50 גרם דבש
1 כוס (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1 כוס גרגירי רימון
מעט דבש לזילוף

אופן ההכנה:

המרנג:
מחממים תנור ל-90 מעלות.
בקערת מיקסר מקציפים חלבונים ומלח עד לקבלת מראה של קצף אמבט.  מוסיפים את הסוכר כפית אחר כפית תוך כדי הקצפה במהירות גבוהה.
מקציפים כעשר דקות עד לקבלת קרם נוקשה ומבריק.
מזלפים מקלות מרנג או נשיקות על גבי נייר אפיה.
אופים 3 שעות ואז מכבים את התנור ומשאירים את התבנית בפנים עד לצינון.

קרם היוגורט:
בקערת מיקסר מקציפים יוגורט, דבש ושמנת מתוקה עד לקבל קרם יציב.

הרכבת המנה:
חותכים את מקלות המרנג לקוביות בגודל ביס, מוסיפים את שברי המרנג לקרם היוגורט, מוסיפים את הרימון ומערבבים קלות.  מחלקים בין כלים אישיים, מפזרים מעט גרגרי רימון ומזלפים קצת דבש. מגישים מיד.


הערות והארות:
# לא בא לכם להתאמץ ולהכין מרנג לבד, אין שום בעיה, השתמשו בנשיקות קנויות, החליפו את המרנג בעוגיות חמאה, תתפרעו.
# קינוחים אישיים הם האהובים עלי אבל אין שום בעיה להגיש את הקינוח גם בכלי מרכזי ושכל אחד ייקח לו כמה שהוא רוצה.
# הרכיבו את המנה רק לפני ההגשה כדי שהמרנג ישמור על פריכות.

תגובות

  1. בדיוק אני בודקת את המתכון והפצוע נעמד מאחורי ואומר: נראה טוב, תעשי לי...

    השבמחק
    תשובות
    1. מגיע לו שתעשי לו, הוא פצוע :-)

      מחק
    2. פינוקי (בן 23 תכף) מקבל כל מה שהוא רוצה, גם אם הוא לא פצוע. ברור שאכין לו :-)

      מחק

הוסף רשומת תגובה