עוגת בננות ותמרים עם ציפוי דבש ואגוזי מלך


יש לי ניסיון רע עם עוגות דבש. כזה רע שאני בורחת מהן כמו מאש חיה. לעומת זאת עוגת בננות או לחם בננות זו אהבה נצחית, כזו שאפשר לצרוך לארוחת בוקר, צהריים, ערב, לארוחות ביניים, כנשנוש ליד הקפה או סתם חטיף לשעת לילה מאוחרת.

עוגת בננות משודרגת בתמרים ודבש עם ציפוי דביק ומתוק זו אהבה חדשה לגמרי. נהדרת לחגי תשרי וגם סתם ליום יום. 



עוגת בננות ותמרים עם ציפוי דבש ואגוזי מלך (המקור כאן):

המצרכים:

175 גרם חמאה רכה + פלוס חמאה לשימון התבנית
200 גרם קמח תופח
1 כפית קינמון טחון
100 גרם סוכר חום או סוכר קנים אורגני
2 ביצים L טרופות
3 כפות דבש
2 בננות בשלות
100 גרם תמרים (עדיף מדג'הול) מגולענים קצוצים דק
50 גרם אגוזי מלך קצוצים

לציפוי:

2 כפות דבש
23 גרם חמאה
50 גרם חצאי אגוזי מלך

אופן ההכנה:


מחממים תנור ל-160 מעלות.
משמנים תבנית קוגלהוף בקוטר 23 או תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ.
בקערה שמים קמח, קינמון, חמאה, סוכר, ביצים ודבש ומערבבים בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת בלילה קלה ונפוחה.
מועכים את הבננות ומוסיפים אותן, את התמרים ואת אגוזי המלך הקצוצים לבלילה. מערבבים רק עד שהם נטמעים היטב.
מעבירים את הבלילה לתבנית שהכנתם מראש ומיישרים את פני העוגה.
אופים 40-50 דקות עד שפני העוגה יציבים למגע וקיסם עץ שמוחדר למרכז העוגה יוצא נקי (תבנית עגולה אולי תיקח 10-20 דקות יותר אפיה).
מצננים את העוגה 15 דקות בתבנית, מוציאים אותה ומצננים על גבי רשת.

הכנת הציפוי:

שמים את הדבש והחמאה בקלחת קטנה ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב עד שהחמאה נמסה.
מבשלים כדקה נוספת עד שהציפוי מסמיך מעט, מסירים מהאש ומוסיפים את האגוזים.
מצננים את הזיגוג עד שהוא מסמיך ונהיה אטום.
מצפים את העוגה בזיגוג בעזרת כפית ומשאירים אותו להתייצב.


תגובות